Activiteiten en gemeenteleven

Buurtactiviteiten

Open kerk

In de even weken is op dinsdagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur de kerk open. Onder het genot van een gratis kopje koffie of thee is er gelegenheid om een spelletje te doen, gezellig met elkaar te praten of iets te bespreken wat u bezighoudt. Welkom!

Buurtbarbecue

De laatste zaterdag van juni organiseren we voor buurtgenoten een barbecue. Onder het genot van een lekker stukje vlees is er al vele jaren een goed en prettig contact met buurtgenoten.

Openluchtdienst Tweede Pinksterdag

Ieder jaar houden we op Tweede Pinksterdag om 10.30 uur een openluchtdienst op het plein voor de kerk. Belangstellenden uit de buurt en vanzelfsprekend ook anderen zijn van harte welkom om deze, letterlijk, laagdrempelige dienst mee te vieren.

Vakantie Bijbel Club

Een groot feest met een kerk vol kinderen. Dat is al jaren het beeld in de voorjaarsvakantie. De vakantiebijbelclub (VBC) duurt drie dagen (woensdag, donderdag, vrijdag). Gedurende deze dagen doen we leuke activiteiten met de kinderen en mogen we ze bekend maken met het Woord van God. Elke dag begroeten we zo’n honderd kinderen. Kinderen vanuit onze eigen kerk, maar ook kinderen die niets of nauwelijks iets weten over wie onze God is.

Kerstnachtdienst

Nadat er vele jaren de week voor kerst een gezamenlijke kerstviering van alle verenigingen van de gemeente was gehouden, bleek er toch meer behoefte om de kerstboodschap te delen met mensen in de wijk en andere belangstellenden. Omdat het kerstfeest voor veel mensen het enige moment in het jaar is dat ze een kerk bezoeken, is er ongeveer tien jaar geleden voor gekozen om de “interne” kerstviering te vervangen door een kerstnachtdienst met daarbij een huis-aan-huisuitnodiging in de wijk en een algemene uitnodiging in de plaatselijke kranten.

Voor deze kerstnachtdienst wordt ieder jaar een thema gezocht dat zoveel mogelijk aansluit bij de actualiteit. Daarnaast proberen we voor de mensen herkenbaarheid te creëren door het zingen van een aantal traditionele kerstliederen die ze misschien nog kennen uit het verleden. De gezongen liederen worden begeleid door de muziekgroep of het orgel. Daarnaast speelt de jeugd van de gemeente een belangrijke rol bij de invulling van deze avond. Al een aantal jaren wordt er door hen live gezongen in de dienst en wordt er een muziekclip getoond die eerder op een andere locatie is opgenomen. Aan de hand van het thema geeft onze predikant een korte uitleg over de betekenis van het kerstverhaal. Na de dienst is er gelegenheid om na te praten en elkaar te ontmoeten onder het genot van warme chocolademelk, koffie of thee met iets lekkers.

Afgelopen jaren nam onze jeugdvereniging een deel van de invulling van de kerstnachtdienst op zich: “We zingen, musiceren en tonen een videoclip. Onze inspanningen vereisen samenwerking met de voltallige JV. De videoclips worden gemaakt onder leiding van Roel Bovenberg die de muziek ook schrijft, en Robbert Alblas, die de filmopnamen en bewerking op zich neemt. Als groep hebben wij inmiddels vijf video’s op onze naam staan. Ingespeeld en opgenomen op een zolderkamer, gefilmd op diverse locaties, waaronder de Grote Kerk in Dordrecht. Elk jaar weer is het een feest om deze invulling voor de kerstnachtdienst te verzorgen.”

Overige activiteiten en gemeenteleven

Actiecomité

Het enthousiaste Actiecomité organiseert enkele keren per jaar een activiteit. De opbrengst is bedoeld voor de financiering van de renovatie van het kerkgebouw. De Rehoboth Prestatie Sponsorloop is een voorbeeld van een jaarlijks terugkerende activiteit. Ook acties ter versterking van de inwendige  mens worden niet geschuwd,  bijvoorbeeld via de Taartencentrale

Mannen in Beweging

Ladies Night

Eenmaal per jaar is er een bijeenkomst georganiseerd door en voor Ladies. Het doel is om onderling contact te onderhouden of op te bouwen, te bemoedigen en inspireren. Meestal bestaat het programma uit gezellig samen eten, een inhoudelijk deel en een creatief deel. En dat in een prachtig aangeklede omgeving. Lijkt het je leuk om eens aan te schuiven? Hou de communicatiekanalen goed in de gaten!

Seniorenmiddag

Twee keer per jaar organiseren de zusters van Onderling Contact een bijzondere bijeenkomst voor de (wat) oudere gemeenteleden. Op deze Kerstmiddag en Paasmiddag voor de senioren is er een viering, met Bijbellezingen en liederen, een presentatie door een spreekster en een feestelijke maaltijd. Deze inhoudsvolle en samenbindende samenkomsten worden door de aanwezigen altijd met dankbaar enthousiasme ontvangen!