Actief binnen de kerk

Geholpen door de gemeente, bestaan de vaste taken van de diaconie onder andere uit:

o   praktische en financiële hulp aan gemeenteleden – of het nu gaat om simpele zaken zoals een klus die u zelf niet (meer) kunt doen, of meer ingrijpende zaken zoals geldzorgen vanwege schulden, aarzel niet om advies of hulp te vragen aan uw wijkdiaken.

o   vervoersdienst – ouderen of gemeenteleden met een beperking die niet (meer) zelfstandig naar de kerkdiensten kunnen komen, kunnen gehaald en gebracht worden door de vervoersdienst, die gevormd wordt gemeenteleden. Als u gereden wilt worden of zelf uw diensten aan wilt bieden, neem contact op.

o   opname kerkdiensten en kerkomroep – de kerkdiensten worden opgenomen en uitgezonden via internet. De diaconie heeft een aantal speciale kerkomroep-ontvangers die eenvoudig te bedienen zijn in uw huiskamer.

o   bloemengroet – elke twee weken wordt als bemoediging of felicitatie een boeket bezorgd bij een gemeentelid of gezin.

o   inzameling gaven – een vast onderdeel van iedere kerkdienst is het inzamelen van (vrijwillige) giften door middel van collecten. De diakenen zorgen voor een correcte administratie en verantwoording van deze giften, en zorgen dat het geld bij de bestemde doelen terecht komt.

o  de zusters van Onderling Contact bezoeken ouderen, zieken en anderen die hulp nodig hebben. Zij verzorgen samen met de broeders van de diaconie een kerstmiddag. Eén keer per twee jaar wordt een senioren reis georganiseerd en één keer per twee jaar een paasmiddag.

Overige taken zijn bijvoorbeeld hulp bij de bediening van het Heilig Avondmaal, (ondersteuning) ontruiming bij calamiteiten, het organiseren van activiteiten voor ouderen en coördinatie van onderlinge hulp (gavenbank).

Links:

Red een kind